Massivt snyd med dankortgebyrer

»Vi har af egen drift undersøgt 26 netbutikker samt én på baggrund af en borgerhenvendelse, og syv af dem tog for høje gebyrer for betaling med Dankort,« siger Martin Nyvang, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, til Søndagsavisen.

Det er ikke små og ukendte butikker, som har sjusket eller fusket med gebyret. Fona, Telmore, Kino.dk, Roomservice.dk, Downtown.dk, Just-Eat og Jyskebutik.dk er ifølge en aktindsigtssøgning navnet på de syv butikker, der har fået et påbud fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Seks af de syv butikker har nu rettet ind og slipper med påbuddet, mens Jyskebutik.dk fortsat tager for høje Dankortgebyrer. De kan nu se frem til en politianmeldelse, hvis de ikke stopper, men så let skal andre gebyrsnydere ikke regne med at kunne slippe i fremtiden.

»Jeg mener, der er behov for strammere lovgivning, så vi straffer butikkerne med bøder ved førstegangsforseelser i stedet for blot at give dem et påbud. For man har altså pligt til selv at sætte sig ind i loven, inden man begynder at udstede gebyrer. Så enkelt er det,« siger erhvervsordfører i Socialdemokraterne, Benny Engelbrecht (S).

Han er samtidig både forundret og forarget over resultatet af undersøgelsen.

»Det er ikke småbutikker, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har afsløret i gebyrsnyd, og det overrasker mig faktisk en del. Både Fona, Nordisk Film og ikke mindst TDC, der ejer Telmore, har store juridiske afdelinger. Og med mindre de ansatte der er totalt talentløse, ja så ligner det her bevidst spekulation i omgåelse af reglerne og et forsøg på at snyde kunderne,« siger Benny Engelbrecht.

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er man ligeledes overrasket over, at det står så skidt til med at overholde gebyrreglerne for Dankort-betalinger på nettet.

»I den kommende tid vi lave en undersøgelse, der bliver 10-20 gange større end denne her. Der vil vi også samtidig kigge på andre kreditkortgebyrer end blot for Dankortet, for selvom forretningerne har lov til at vælte et større beløb over på kunderne der, alt efter hvilket kort der er tale om, må de ikke tage højere gebyrer, end de selv betaler kreditkortselskaberne,« slutter Martin Nyvang.

BNB

 

Dagens Gossip