Matas går på børsen

28/05/2013 07:24

BNB

Nyheder
Børsnoteringen – der vil gøre det muligt at handle Matas-aktier på børsen fra senest 1. juli – bliver endelig besluttet inden for de kommende uger. I øjeblikket arbejder CVC på at overbevise en række toneangivende investorer om at købe aktier i Matas. Især skal de blive enige om, hvilken pris de vil betale for detailkæden, der skønnes at komme til at koste omkring seks milliarder kroner. »Der mangler endnu nogle møder, og det kan stadig være, at investorerne vender tommelfingeren ned. Men planerne er meget langt fremme nu, og det kan komme til at gå hurtigt,« siger en centralt placeret kilde. De kilder, som Berlingske har talt med, vurderer, at børsnoteringen bliver gennemført, med mindre der inden kommer større fald på aktiemarkedet. CVC har ejet Matas siden februar 2007 og har i det seneste år undersøgt mulighederne for at sælge den danske detailkæde til andre kapitalfonde eller til en industriel køber. Men nu er alt sat ind på at få sendt Matas på børsen. Og ejerne har travlt. Børsnoteringer er kun mulige inden for afgrænsede perioder i løbet af året. Derfor skal den endelige beslutning om at børsnotere Matas træffes inden for kort tid. Det tager mindst tre uger, fra ejerne offentliggør børsplanerne, og til Matas er noteret. Derfor skal det gå stærkt, fordi mange investorer begynder deres ferie omkring 1. juli. »Der kan ikke laves meget efter 1. juli, så det er klart, at de har travlt,« siger en kilde. Ifølge oplysningerne er Nordea valgt til hovedbank på børsnoteringen, og her skulle børsprospektet være tæt på at være afsluttet. Endnu er der stor usikkerhed om prisen. De første forsigtige indikationer tyder på, at Matas kommer til at koste omkring seks milliarder kroner. Men det afhænger meget af det regnskab for 2012/13, som er færdigt og endnu ikke er offentliggjort, skriver Berlingske.

Mest læste i dag

Børsnoteringen – der vil gøre det muligt at handle Matas-aktier på børsen fra senest 1. juli – bliver endelig besluttet inden for de kommende uger. I øjeblikket arbejder CVC på at overbevise en række toneangivende investorer om at købe aktier i Matas. Især skal de blive enige om, hvilken pris de vil betale for detailkæden, der skønnes at komme til at koste omkring seks milliarder kroner.

»Der mangler endnu nogle møder, og det kan stadig være, at investorerne vender tommelfingeren ned. Men planerne er meget langt fremme nu, og det kan komme til at gå hurtigt,« siger en centralt placeret kilde.

De kilder, som Berlingske har talt med, vurderer, at børsnoteringen bliver gennemført, med mindre der inden kommer større fald på aktiemarkedet.

CVC har ejet Matas siden februar 2007 og har i det seneste år undersøgt mulighederne for at sælge den danske detailkæde til andre kapitalfonde eller til en industriel køber. Men nu er alt sat ind på at få sendt Matas på børsen.

Og ejerne har travlt. Børsnoteringer er kun mulige inden for afgrænsede perioder i løbet af året. Derfor skal den endelige beslutning om at børsnotere Matas træffes inden for kort tid. Det tager mindst tre uger, fra ejerne offentliggør børsplanerne, og til Matas er noteret. Derfor skal det gå stærkt, fordi mange investorer begynder deres ferie omkring 1. juli.

»Der kan ikke laves meget efter 1. juli, så det er klart, at de har travlt,« siger en kilde.

Ifølge oplysningerne er Nordea valgt til hovedbank på børsnoteringen, og her skulle børsprospektet være tæt på at være afsluttet. Endnu er der stor usikkerhed om prisen. De første forsigtige indikationer tyder på, at Matas kommer til at koste omkring seks milliarder kroner. Men det afhænger meget af det regnskab for 2012/13, som er færdigt og endnu ikke er offentliggjort, skriver Berlingske.