Matas slår hul på børsnoteringerne

Ejeren er den svenske kapitalfond Altor, og partner Søren Johansen siger til avisen:

»Det kan lige så vel blive en børsnotering som alt muligt andet.«

O.W. Bunker er en del af Wrist Group, der også indeholder leverandøren af øvrige forsyninger til skibe, Wrist Ship Supply. Ifølge Søren Johansen er ejeren ved at gøre koncernen børsklar blandt andet ved at adskille de to virksomheder.

Den oprindelige købspris, da Altor købte Wrist Group i 2007 - i de glade dage inden finanskrisen - blev prisen anslået til at ligge omkring en til to milliarder kroner for hele koncernen.

Ifølge Børsen gætter kilder nu på en pris på op til seks milliarder kroner for O.W. Bunker. Selskabet har da også en imponerende omsætning på 82 milliarder kroner i form af det skibsbrændstof, der løber gennem selskabet. Men overskuddet ligger slet ikke i samme liga - sidste år var driftsoverskuddet på 434 millioner kroner.

Der har også været spekuleret i at fusionere O.W. Bunker med den nærmeste konkurrent i Danmark - privatejede Bunker Holding i Middelfart, som kun omsætter for 61 milliarder kroner. Men her er direktøren ikke imponeret over konkurrentens overskud på den højre omsætning.

»O.W. Bunker har været dygtig til at skabe en stor omsætning, men har en knap så stor indtjening per omsat enhed, som vi har,« siger adm. direktør i Bunker Holding Keld R. Demant.

 

Dagens Gossip