Matilde lancerer en ”Mini” verdensnyhed

Det danske kakaomælksmærke Matilde sætter i denne uge en stor nyhed på butikshylderne.

For at imødekomme en stigende efterspørgsmål på nye produkter med lavere sukkerindhold er Matilde nu den første i verden, der gennem en nytænkende forarbejdningsproces, er i stand til at producere en kakaomælkdrik som Matilde Mini.

Den nye drik har den velkendte matildesmag, men med 50 procent mindre sukker i forhold til almindelig kakaomælk – og ingen kunstige sødemidler.

- Vi ved, at danske forældre foretrækker at servere produkter for deres børn, som er sødet med naturligt sukker frem for sødemidler*. Derfor har vi udviklet en ny forarbejdningsproces, som gør os i stand til at reducere sukkerindholdet i vores kakaomælk med 50 pct., uden at det går ud over den velkendte smag og mange af mælkens gode egenskaber. Det gør Matilde Mini til et godt hverdagsalternativ til mere sukkerholdige drikke som almindelig juice, sodavand, saftevand med videre, siger Christian P. Christensen, Kategorichef hos Arla.

Matilde vil udfordre dansk sodavandskultur

Naturlighed bliver til stadighed et afgørende argument, når danskerne handler fødevarer. Forbrugerne efterspørger i stigende grad fødevarer uden tilsætningsstoffer og med et lavt sukkerindhold. Lanceringen af Matilde Mini rammer således en aktuel trend og er på mange måder en ny kakaomælkdrik på forbrugernes præmisser.

- Matilde er i forvejen danskernes foretrukne kakaomælk, og derfor er det også helt naturligt, at det er os, som udvider kategorien med en ny kakaomælkdrik. Mini indeholder, modsat mange læskedrikke, både proteiner og fibre, og det er lykkes os at reducere sukkerindholdet uden at gå på kompromis med smagen. Det giver forældre et nyt alternativ til hverdagen - og det er der brug for, fortæller Christian P. Christensen.

En ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov, på vegne af Matilde, har undersøgt danskernes præferencer og hverdagsbrug af kakaomælk og læskedrikke.

Undersøgelsen påviser, at hver fjerde danske børnefamilie altid har sodavand i køleskabet, mens kun 7 pct. har kakaomælk. Det er til trods for, at undersøgelsen viser, at danske børn rent faktisk foretrækker kakaomælk (64 pct.) frem for sodavand (58 pct.), og at otte ud af ti forældre har dårlig samvittighed ved at servere sodavand for deres børn.

- Sodavand og andre sukkerholdige drikke er blevet en fast bestanddel af danskernes køleskabe. Der er derfor god grund til at udfordre den danske køleskabskultur med en mælkebaseret drik med et lavt sukkerindhold. Forbrugerne efterspørger generelt drikke med mindre sukker og færre kunstige sødemidler - og det kan de få med Matilde Mini, forklarer Christian P. Christensen.

 

Dagens Gossip