McDonald’s overvåger dig: Filmer kunder på toiletområdet

Når du sidder med burgerdressing i hele smasken, bliver det foreviget på McDonald’s overvågningskameraer. Og når du går på toilettet er det samme sag. Sådan er billedet i 160 McDonald’s-restauranter i Schweiz, skriver Bild.

Det har skabt overskrifter i alpelandet, der diskuterer, hvorvidt det overhovedet er lovligt at filme restaurantgæster på vej på toilettet.

Og også i Danmark er overvågningen massiv. McDonald's har 89 restauranter over hele Danmark, hvoraf de 72 ejes af selvstændige franchisetagere, mens resten ejes af McDonald’s Danmark ApS.

I langt de fleste restauranter er der overvågning af lobbyområdet, altså området, hvor folk spiser. Det er dog helt op til den enkelte franchisetager, om han eller hun benytter overvågning i restauranten, oplyser McDonald’s Danmark til Dagens.dk.

Kæden oplyser også, at der ikke er overvågning på selve toiletterne i de danske restauranter, men at der i enkelte restauranter kan være overvågning i forområdet til toiletterne, hvis restauranten for eksempel har et fælles toilet for mænd og kvinder.

- McDonald’s skal være et rart og trygt sted for alle. Overvågningen i restauranternes lobbyområde fungerer derfor som en sikkerhedsforanstaltning for både gæster og medarbejdere for eksempel i de mange restauranter, hvor der er døgnåbent. Overvågningen kan også hjælpe med identificering i forbindelse med røverier og overfald - og kan således være en hjælp for politiet i deres opklaringsarbejde, siger Stine Green Paulsen, kommunikationsdirektør hos McDonald’s Danmark til Dagens.dk.

Hvad mener du om at blive overvåget? Er det en rar sikkerhed, eller er det at gå over grænsen?

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip