Medgift af Parken-aktier var afgørende for fitness.dk-køb

Parkens handel med egne aktier var blandt andet nødvendig for at finansiere køb af selskaber som Lalandia og fitness.dk.

Sidstnævnte handel var slet ikke faldet på plads, hvis det ikke havde været for medgiften af Parken-aktier, fortæller tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup i Københavns Byret, hvor sagen om kursfup i Parken fortsætter fredag.

- Der var andre købere, der matchede vores tilbud, siger han om forhandlingerne om fitness.dk i 2006.

- Jeg synes, at prisen var for høj, og det skændtes vi en del om. Men vi kunne tilbyde aktier i Parken som en del af betalingen, og det, syntes sælgerne, var en fantastisk god idé, fordi de dermed fik lod i en fremtidig gevinst, siger Jørgen Glistrup.

Forud for købet af fitness.dk lå et ønske fra Parkens topfolk om at få nogle forretningsområder, der kunne supplere fodboldbutikken, når der ikke røg nok mål i kassen.

- Det var vigtigt for os at udvikle nogle forretninger, som kunne give os et stabilt overskud også i de år, hvor der var underskud i fodboldforretningen.

- Det er klart, at det ikke kun skulle være en pengemaskine - det skulle også være noget, hvor der var en synergi og forbindelse med sport og fritid, siger Jørgen Glistrup.

Han læste i 2006 en artikel i dagbladet Børsen, hvor en af stifterne af Fitness.dk, eksbokseren Hans Henrik Palm, fortæller, at han overvejer at børsnotere selskabet.

Jørgen Glistrup kender Hans Henrik Palm fra andre forretningssammenhænge, og han tager initiativ til et uformelt møde.

- Det er bare en samtale, hvor jeg siger "gamle jas, det er en tosset idé, den du har fremlagt i Børsen", siger han.

Jørgen Glistrup luftede muligheden for, at Parken i stedet kunne overtage fitnesskæden. En idé, han havde drøftet på forhånd med Flemming Østergaard.

Der var i alt tre interesserede købere, fortæller Jørgen Glistrup.

Han kan ikke huske, om han først tilbød Parken-aktierne, eller om det var et ønske fra sælgerne.

- Men det er ikke noget, vi har opfundet. Det er ganske normalt, at man benytter et selskabs egne aktier som en del af betalingen.

- Det er helt klart, at vi ikke var gået højere op i pris, så hvis ikke vi havde tilbudt aktierne, så var handlen ikke gået igennem, siger han.

Parken offentliggjorde købet af fitness.dk i en fondsbørsmeddelelse den 10. april 2006. Prisen var 300 millioner kroner.

Retssagen om kursfup i Parken fortsætter mandag 12. januar med afhøring af tidligere bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard, der også er kendt som Don Ø.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip