Medie: Dansker er løsladt på afrikansk øgruppe.

Den 60-årige danske statsborger Said Mchangama er ifølge lokale medier blevet løsladt, efter at han mandag blev anholdt på øgruppen Comorerne, der ligger ud for Afrikas østkyst.

Said Mchangama, der er præsident for forbrugerbevægelsen Consumer Federation (FCC) og tidligere har været finansminister på Comorerne samt formand for øgruppens parlament, blev løsladt onsdag aften, skriver netmediet Comores-Infos.

Said Mchangama er far til den danske jurist Jacob Mchangama, der er direktør i tænketanken Justitia.

Jacob Mchangama er en ivrig debattør i retspolitiske spørgsmål, og han har på sin Twitterkonto også bemærket, at anholdelsen af faren ikke har været fin i kanten.

Blandt andet konstaterede Jacob Mchangama tirsdag, at tilbageholdelsen af faren var ulovlig, blandt andet fordi der hverken var blevet afholdt eller programsat noget retsmøde.

Said Mchangama blev anholdt mandag på baggrund af beskyldninger fra myndighederne om opfordring til had. Anklagerne skyldes, at Mchangama har opfordret folk til at strejke.

Mange supermarkeder og forretninger har holdt lukket i protest mod øgruppens regering. Ifølge kritikerne gør den ikke nok for at bekæmpe problemer med el- og vandforsyning på øerne.

I landområderne, hvor en stor del af øgruppens 700.000 indbyggere bor, bliver elforsyningen dagligt afbrudt.

Udenrigsministeriets Borgerservice har i forbindelse med anholdelsen af Said Mchangama, der tidligere boede i Danmark i 12 år, ydet konsulær bistand.

- Der er ingen dansk ambassade på Comorerne, og derfor er det medarbejdere på den danske ambassade i Dar es-Salaam i Tanzania, der er nærmest, og som i første række er involveret i sagen, har Ole Egberg Mikkelsen, leder af Udenrigsministeriets Borgerservice, tidligere fortalt til Ritzau.

- Men vi har også kontakt til andre landes ambassader, der eventuelt kan bistå os, sagde han til dengang.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip