Medie: Embedsmænd tav om solcelle-oplysninger

Højst usædvanligt vil klima- og energiminister, Martin Lidegaard (R), have undersøgt sin egen styrelse, Energistyrelsen.

Det sker, efter at det er kommet frem, at Energistyrelsen i syv dage kendte til en omfattende udbygning af solceller på tage - uden at orientere ministeren. Det skriver Berlingske.

- Det er højest utilfredsstillende, siger Martin Lidegaard, til avisen.

Den manglende orientering resulterede i, at ministeren torsdag gav forkerte oplysninger til Folketinget i et åbent samråd.

- Jeg har nu bedt min departementschef om at tage en alvorlig snak med Energistyrelsens ledelse. Det her skal selvfølgelig kulegraves, og jeg vil ikke havne i den situation igen, siger Martin Lidegaard.

På samrådet fortalte ministeren, at han " ikke forventede en udbygning af taganlæg af meget betydelig størrelse".

Men på dette tidspunkt havde embedsmænd i Energistyrelsen i en hel uge vidst, hvor voldsomt omfanget af større solcelleanlæg på taget af erhvervsbygninger kan blive, skriver Berlingske.

For en anden sag om solceller har Martin Lidegaard allerede modtaget en såkaldt næse af Klima- og Energiudvalget på Christiansborg. Det handler om hans håndtering af loven omkring udbygning af gigantiske solcelleanlæg på marker.

Her blev ministeren i efteråret advaret tre gange af sine embedsmænd, men først i marts fik han lukket hullet i loven. Et hul, der ifølge ministeriet kommer til at koste statskassen mellem 430 og 850 millioner kroner.

Nu viser det sig, at problemet med større solcelleanlæg på taget af bygninger kan blive lige så stort som problemet med anlæg på bar mark.

Men denne gang "garanterer" ministeren, at han ikke har været orienteret. Energistyrelsens direktør, Ib Larsen, indrømmer også blankt at have fejlet.

- Jeg beklager, at Energistyrelsen har bragt ministeren i denne situation. Jeg vil nu kigge på sagsgangene i Energistyrelsen, så en lignende situation ikke gentager sig, siger han til Berlingske.

Politisk ser det ikke ud til, at den nye uheldige episode kommer til at koste Martin Lidegaard ministertaburetten. Enhedslisten bakker fortsat op om ham, selvom partiet ikke mener, forløbet har været acceptabelt, skriver Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip