Medie: Løkke brugte over 74.000 kroner per rejse

05/10/2013 14:10

BNB

Nyheder
Men ifølge Ekstra Bladet efterlever den tidligere statsminister ikke selv princippet, når han rejser rundt som formand for klima- og vækstorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), som Danmark støtter med 90 millioner skattekroner. Læs også: Lars Løkke genvalgt som Venstre-formand I gennemsnit bruger Lars Løkke ifølge Ekstra Bladet 74.770 kroner per rejse. Det skriver avisen på baggrund af et skriftligt svar fra GGGI. Det er ifølge avisens tre gange så stort et beløb, som sammenlignelige rejser, som udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har foretaget. Ifølge GGGI dækker Lars Løkkes rejseudgifter over udgifter til transport, indkvartering og daglige fornødenheder. Organisationen og Løkke selv vil dog ikke fremlægger bilagene. Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder Hos Socialdemokraterne opfordrer klima- og energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) dog Løkke til at ændre den beslutning. »Det undrer mig, hvorfor Løkke i dag, hvor Venstres landsmøde starter, afviser at lægge sine bilag åbent frem. Danskerne giver 90 millioner kroner til organisationen. Penge der ellers var gået til andre udviklingsprojekter i for eksempel Afrika. Og så vil Løkke ikke åbent lægge sine bilag frem for de 13 korte rejser, hvor han har på et år har fløjet og boet på hotel, spist og drukket for over en million kroner. Løkke har jo selv sagt, at hver krone skal vendes, og at Venstre derfor vil skære 2,5 milliarder kroner i udviklingsbistanden. Det må være i Løkkes egen interesse, at eventuelle misforståelser ryddes af vejen,« siger hun i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Mest læste i dag

Men ifølge Ekstra Bladet efterlever den tidligere statsminister ikke selv princippet, når han rejser rundt som formand for klima- og vækstorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), som Danmark støtter med 90 millioner skattekroner.

Læs også: Lars Løkke genvalgt som Venstre-formand

I gennemsnit bruger Lars Løkke ifølge Ekstra Bladet 74.770 kroner per rejse. Det skriver avisen på baggrund af et skriftligt svar fra GGGI. Det er ifølge avisens tre gange så stort et beløb, som sammenlignelige rejser, som udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har foretaget.

Ifølge GGGI dækker Lars Løkkes rejseudgifter over udgifter til transport, indkvartering og daglige fornødenheder. Organisationen og Løkke selv vil dog ikke fremlægger bilagene.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Hos Socialdemokraterne opfordrer klima- og energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) dog Løkke til at ændre den beslutning.

»Det undrer mig, hvorfor Løkke i dag, hvor Venstres landsmøde starter, afviser at lægge sine bilag åbent frem. Danskerne giver 90 millioner kroner til organisationen. Penge der ellers var gået til andre udviklingsprojekter i for eksempel Afrika. Og så vil Løkke ikke åbent lægge sine bilag frem for de 13 korte rejser, hvor han har på et år har fløjet og boet på hotel, spist og drukket for over en million kroner. Løkke har jo selv sagt, at hver krone skal vendes, og at Venstre derfor vil skære 2,5 milliarder kroner i udviklingsbistanden. Det må være i Løkkes egen interesse, at eventuelle misforståelser ryddes af vejen,« siger hun i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.