Medie: Op mod 120 døde efter voldelige sammenstød i Cairo

Al Jazeeras egyptiske tv-station rapporterer om 120 døde og op mod 4.500 sårede i de tidlige morgentimer lørdag, mens Det Muslimske Broderskab siger, at mindst 70 mennesker lørdag morgen blev dræbt, da sikkerhedsstyrker angreb en demonstration med tilhængere af Mohamed Morsi.

»De skyder ikke for at såre, de skyder for at dræbe,« siger Det Muslimske Broderskabs talsmand, Gehad El-Haddad, til Reuters og tilføjer, at dødstallet kan være endnu højere.

Samtidig rapporterer Egyptens statslige nyhedsbureau, Mena, ifølge CNN, at dødstallet er 75, mens yderligere 1.000 demonstranter er såret.

Det Muslimske Broderskab annoncerede fredag, at de vil blive på gaderne i »fredelig protest«, mens den midlertidige regering natten til lørdag advarede Broderskabet og dets tilhængere om, at de vil blive fjernet fra gaderne »på lovlig vis«, hvis de fortsat demonstrerer.

Den egyptiske hærledelse har anklaget den afsatte præsident for at samarbejde med den militante palæstinensiske bevægelse Hamas. Samarbejdet skulle have fundet sted i 2011 under opstanden mod daværende præsident Hosni Mubarak, hvor Morsi ifølge anklagen skulle have samarbejdet med militante palæstinensere om angreb mod politistationer og fængsler. Det resulterede i adskillige fangeflugter, hvor islamistiske fanger slap væk.

Mohamed Morsi blev fredag officielt varetægtsfængslet i 15 dage og risikerer nu anklager blandt andet om drab.

 

Dagens Gossip