Medie: Politiets våben var defekte under synagoge-drab

Det ene eller begge våben, som de to betjente foran synagogen i Krystalgade var bevæbnet med, var defekte ved angrebet natten til søndag, fortæller kilder til TV 2 tirsdag eftermiddag.

Den oplysning vil Københavns Politi dog ikke bekræfte over for Ritzau, som også afviser at kommentere historien. Det oplyser kommunikationschef Mads Jensen fra Københavns Politi.

En anden kilde tæt på forløbet afviser over for Ritzau, at det ene eller begge våben var defekte.

Derudover fortæller samme kilde, at begge betjente i situationen, hvor den formodede gerningsmand sigtede på dem, kastede sig ned, hvorefter den enes magasin bliver slået løs og ud af våbnet.

Derefter skal den ene af betjentene have haft ét skud tilbage i kammeret, der skydes af.

Disse oplysninger kan dog heller ikke bekræftes af politiet.

Allerede søndag skrev Jyllands-Posten på baggrund af egne oplysninger, at da der blev skudt mod synagogen, var der angiveligt problemer med et magasin, hvilket gjorde, at en betjent ikke kunne skyde mod attentatmanden.

Ifølge dagbladet har flere i politiet også udtrykt bekymring og frustration over, at der under den kolossale politiaktion i weekenden var problemer med udstyr til de betjente, der skulle på gaden.

Blandt andet skulle betjente have sagt, at det kneb med skudsikre veste i de rette størrelser. Det blev også kritiseret, at det havde været svært at få såkaldt tunge våben, altså maskinpistoler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip