Medie: Thomas Banke er færdig som borgmester

Thomas Banke trækker sig som borgmester i Fredericia Kommune. Men den omstridte politiker bliver i Venstre. Det erfarer DR Nyheder.

Thomas Banke har været landets mest omtalte borgmester, siden det kom frem, at han blandt andet har afleveret problematiske bilag og har haft rod i sit kørselsregnskab.

Sagerne førte til, at Thomas Banke i en periode har været sygemeldt, men onsdag vendte han tilbage til borgmesterkontoret.

En gruppe af hans partifæller fra byrådet valgte dog herefter at ekskludere ham fra Venstre, fordi de ønsker, at han trækker sig fra borgmesterposten.

Den aktion blev dog mødt med en mod-eksklusion af de fire utilfredse Venstre-medlemmer, hvorefter Thomas Banke igen kunne indtræde i partiet.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lagde torsdag formiddag afstand til Thomas Banke.

Han kaldte sagen i Fredericia for noget rod og slog fast, at Venstre ønsker en ændring af styrelsesloven, så der bliver bedre muligheder for at skifte en borgmester ud i løbet af valgperioden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip