Medier: Bo Hamburger på fransk dopingliste

Det skriver flere medier - deriblandt Le Matin, De Telegraaf og 20 Minutes - der har fulgt offentliggørelsen af rapporten fra det franske senat.

Listen fra det franske senat var egentlig tiltænkt en offentliggørelse den 18. juli - dagen for Alpe d'Huez-etapen i årets Tour de France - men den blev udskudt. Senatet har i kølvandet af Lance Armstrongs dopingerkendelser foretaget en lang række afhøringer med ønsket om at klarlægge omfanget af doping i sportsverdenen, og det er resultatet af det arbejde, der er kommet frem onsdag.

De 14 og 15 år gamle urinprøver fra Tour de France har været gennem en ny test med nutidens metoder, hvilket ifølge det franske senats rapport har været med til at kunne fastslå, hvilke ryttere man med sikkerhed kan sige har været dopet med epo.

Og her kom Bo Hamburgers frem sammen med følgende:

Tafi, Zabel, Jalabert, Serrano, Heppner, Blijlevens, Minali, Cipollini, Sacchi, Mazzoleni, Durand, Olano, Desbiens, Pantani, Beltran, Ullrich og Livingston.

Flere af disse navne har allerede tidligere bekendt, at de har dopet sig i karrieren, så på den led er det ikke overraskende. Mere overraskende er det at se Bo Hamburgers navn, idet han i sin bog 'Den største pris - en cykelrytters bekendelser' har forklaret, at hans resultater efter maj 1997 og frem - bl.a. VM-sølv, sejr i Fleche Wallone og en enkelt dag i Tour de Frances gule førertrøje i 1998 - blev skabt via hård træning, brugen af et ilttelt og altså ingen ulovlige midler.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip