Medier: Ferrari vil protestere mod Vettel

Ferrari har måske ikke opgivet at gøre Fernando Alonso til Formel 1-verdensmester i år, selvom sæsonen sluttede i søndags i Brasilien.

Her vandt Red Bulls Sebastian Vettel VM-titlen for tredje gang i træk - blot tre point foran Ferraris spanske stjerne.

Men en række britiske og italienske medier skriver torsdag, at Ferrari overvejer at nedlægge en protest mod Vettel i forbindelse med det brasilianske grand prix.

The Daily Mail skriver, at Ferrari kigger på optagelser, der er lagt på videotjenesten YouTube, hvor man angiveligt ser Vettel overhale Toro Rossos Jean-Eric Vergne i en gul flagzone - altså i et område på banen, hvor der ikke må overhales.

At overhale under et gult flag straffes normalt under selve løbet. Køreren, som har lavet den ulovlige overhaling, skal en tur gennem pitten. Derved mister han værdifuld tid.

Når den forbudte overhaling ikke at opdages under selve løbet, så kan der ifølge reglerne gives en straf på 20 sekunder efterfølgende, skriver The Daily Mail.

Vettel sluttede som nummer seks i Brasilien, men med en tidsstraf på 20 sekunder ville tyskeren ryge ned på en ottendeplads, og så ville Alonso være verdensmester. Spanieren sluttede som toer i Brasilien.

Hverken Ferrari, Red Bull eller den internationale motorsportsunion (FIA) har kommenteret på sagen.

Ifølge BBC skal en appel fra Ferrari afleveres senest 30. november.

 

 

Dagens Gossip