Mediestunt: Nick løj sig grim for en bytur - Tog røven på en hel redaktion

Kære Nick. Vi beklager meget, men du er ikke kvalificeret til at få et Gold Member-kort hos os. Du er simpelthen for grim. Vi anbefaler, at du bearbejder nyheden med en tudekiks. De venligste hilsener. Amin & Nicolai.

Sådan stod der i den sms, 23-årige Nick Larsen modtog fra to odenseanske natklubejere, der står bag diskoteket Voyeur, som åbner i morgen, skriver Fyens.dk.

Sms’en blev lagt på Nick Larsens Facebook-væg. Men i virkeligheden var det slet ikke et afslag, men en intern venne-joke, der endte som et reklamefremstød for den nye natklub, som ejes af Nicks gode venner.

På baggrund af Facebook-opslaget blev Nick Larsen kontaktet af Fyens Stiftstidende, der skrev historien: Afvist: Nick er for grim til natklub, men historien var løgn. Og både Nick og de to natklub-ejere talte usandt til avisen.

- Det hele startede som en intern joke. Drengene er nogle af mine gode venner. Og det var da også for at give klubben lidt reklame, men det endte så med at blive noget lidt andet, da jeg blev kontaktet af Fyens, fortæller Nick Larsen til Dagens.dk.

Drengene blev nemlig forargede over, at Fyens bare ville skrive en negativ historie uden at spørge ind til realiteterne, og derfor besluttede de sig i fællesskab for ikke at fortælle avisen sandheden for at se, hvad der skete.

- Og så ville de give mig en bytur, siger Nick Larsen.

Men synes du, det er okay bevidst at lyve over for et medie, der stiller spørgsmål?

- Nej, det synes jeg ikke, men jeg synes heller ikke, vi løj, for Fyens havde allerede bestemt sig for, hvad de ville skrive, så vi ville se, hvor langt det kunne komme og vise, at medierne ikke tjekker op på sensationshistorier. De kunne jo bare have tjekket, at vi er venner på Facebook, siger Nick Larsen til Dagens.dk.

Og på den måde endte den nye odenseanske natklub altså med at få dobbelt medieplay - og nu for tredje gang hos Dagens.dk.

Hos Fyens Stiftstidende er man kede af sagen, men mener ikke, man kunne have handlet anderledes.

- Det er selvfølgelig en træls sag for os, men vi har faktisk været ude i virkeligheden og snakke med de her drenge, hvor de har løjet os lige op i ansigtet, så jeg mener ikke, vi kunne have handlet anderledes, og jeg fortryder ikke, at vi bragte historien, fortæller nyhedschef hos Fynske Medier, Christine Brasch, til Dagens.dk.

Hvad mener du om sagen? Er det okay at lyve på den måde for et mediestunt, eller er det en god joke, der viser, hvordan medierne arbejder?

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip