Medstifter af Dansk Folkeparti, Poul Nødgaard, er død

Tidligere folketingsmedlem og medstifter af Dansk Folkeparti, Poul Nødgaard, er tirsdag afgået ved døden i en alder af 76 år, oplyser Dansk Folkeparti.

Poul Nødgaard blev valgt ind i Folketinget for Fremskridtspartiet i 1990. I 1995 brød han med sit parti og var med til at stifte Dansk Folkeparti sammen med blandt andet Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl.

Poul Nødgaard sad i Folketinget indtil 2007, hvorefter han stillede op og blev valgt til byrådet i Ringsted i 2009. Her var han med til at sikre partiet solid fremgang.

Poul Nødgaard blev medlem af Kommunernes Landsforenings bestyrelse, og fra 2010 var han næstformand for KLs Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

»Poul var et fyrtårn. Både internt i Dansk Folkeparti og i forhold til de mennesker, han mødte i dagligdagen. Med hans fantastiske humør skabte han glæde, hvor end han kom,« siger Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl (DF), i en udtalelse.

»Jeg satte meget stor pris på Pouls støtte og opbakning. Så sent som ved Dansk Folkepartis årsmøde for kun godt en uge siden deltog han og hans kone med godt humør,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Poul Nødgaard efterlader sig sin kone samt to døtre, hvoraf den ene, Karin Nødgaard (DF), er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti og sit partis socialordfører.

 

Dagens Gossip