Megafon: Danskerne frygter flere hurtige skilsmisser

Med den nye skilsmisselov kan danskerne nu blive skilt med det samme uden en konkret årsag og seks måneders separation, hvis altså begge parter er enige. Men den lettere billet til singlelivet kan dog føre til flere skilsmisser.

Det frygter hver tredje dansker, viser en undersøgelse foretaget af Megafon og advokatkæden Ret&Råd.

Svært at overskue økonomiske konsekvenser

- Hurtige skilsisser kan forekomme i situationer, hvor bølgerne går rigtig højt og parterne træffer forhastede beslutninger i vrede, sorg eller afmagt. Men den største risiko ligge i at adskille det økonomiske, når man i flere år har blandet sine økonomier sammen. Derfor er behovet for rådgivning ved hurtige skilsmisser fortsat meget, meget vigtigt,” siger Casper Hauberg Grønnegaard, direktør hos Ret&Råd, der rådgiver skilsmisseramte ægtepar over hele landet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Undersøgelsen bygger på svar fra 1.155 repræsentativt udvalgte danskere og er gennemført i perioden fra den 3.-5. juli.

Tal tingene grundigt igennem først

- I stedet for at hive i nødbremsen og annullere ægteskabet midt i konflikten, så kan en løsning være at tale tingene grundigt igennem, f.eks. ved hjælp af en uvildig advokat eller mediator. Herudover er det utrolig vigtigt, at parterne får juridisk rådgivning, så de ikke stiller sig markant ringere med en pludselig skilsmisse. En skilsmisse kan f.eks. påvirke ens arv, skatteforhold og sociale ydelser, og det skal man undersøge nærmere, før man lader sig skille, siger Casper Hauberg Grønnegaard.

Ifølge undersøgelsen vurderer flere unge end ældre mennesker, at den nye skilsmisselov kan kaste flere forhastede skilsmisser af sig.

Hele 89 procent blandt de 18-29 årige og 30-39 årige med et forbehold mod loven mener, at loven udmunder i flere skilsmisser.

 

Dagens Gossip