Mel Smiths død rammer kollegerne hårdt

Nyheden om Mel Smiths død slår hårdt på den britiske comedyscene.

Den 60-årige komiker blev ramt af et voldsomt hjerteanfald i sit hjem i det nordlige London fredag og hans liv stod ikke til at redde. Det ryster stjerner som Griff Rhys Jones, Rowan Atkinson og Stephen Fry, som alle havde nære relationer til Smith både arbejdsmæssigt og privat.

Jones og Smith spillede blandt andet sammen i den populære TV-serie »Verdens værste værter«, ligesom de var makkerpar i efterfølgeren »Alas Smith and Jones«.

»Jeg kan stadig ikke forstå, hvad der er sket. Mel var en omvandrende livskraft. Han havde en umættelig appetit på livet«, skriver Jones i en udtalelse og fortsætter:

»Mel inspirerede til loyalitet og jeg vil se tilbage på den tid, jeg arbejdede sammen med ham, som noget af det sjoveste i mit liv«.

Atkinson medvirkede også i »Verdens værste værter« og Smith instruerede ligeledes hans biografkomedie »Bean - den ultimative katastrofefilm« fra 1997.

»Mel Smith var et dejligt menneske, som jeg så alt for lidt til i de senere år. Jeg elskede de sketches, vi lavede sammen i »Verdens værste værter«, og han var den på holdet, jeg følte mig mest på linie med«, udtaler Mr. Bean-stjernen og tilføjer, at Smith efter hans mening aldrig fik ros nok for sit arbejde.

Stephen Fry konstaterer, at han har mistet en nær ven og fastslår, at Smith var »et venligt menneske og skøn at kende«.

Simon Pegg kalder på Twitter kollegaen »min store inspiration« og fastslår, at Smiths bidrag til moderne britisk komedie »er umuligt at beregne«.

Der er også mindeord fra skuespillere som Jamie Bell, Richard E. Grant og Matt Lucas, ligesom instruktøren Duncan Jones, komikeren Peter Serafinowicz og »Fader Ted«

Den engelske komiker, skuespiller, instruktør, tekstforfatter og producer havde været syg i nogen tid, da hjerteanfaldet ramte. Han efterlader hustruen Pam og parrets datter Alexandra.

 

Dagens Gossip