Menneskerettighedsorganisation: Stærke beviser mod Assad

Det mener menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch, der forklarer, at der er stærke beviser for, at det var soldater fra den syriske hær, der stod bag angrebet, som var rettet mod syriske oprørere.

»Beviserne vedrørende den type ??raketter og løfteraketter, der blev anvendt i angrebene, tyder stærkt på, at det her er våbensystemer, som er kendt og dokumenteret til at tilhøre og anvendes af den syriske regerings væbnede styrker,« siger Human Rights Watch ifølge Reuters.

Menneskerettighedsorganisationen har foretaget en undersøgelse af giftgasangrebet baseret på øjenvidneberetninger, undersøgelse af våbendele og lægejournaler fra ofrene.

USA med præsident Barack Obama i spidsen har tidligere sagt, at alt peger på, at det er Syriens hær, der står bag angrebet nær Syriens hovedstad, Damaskus, hvor mange civile blev dræbt.

Human Rights Watch afviser også tale om, at det var oprørere, der stod bag angrebet.

»Human Rights Watch og våbeneksperter, der overvåger brugen af ??våben i Syrien, har ikke dokumenteret, at den syriske opposition er i besiddelse af de 140 millimeter og 330 millimeter raketter, der blev anvendt i angrebet.«

Rapporten fra Human Rights Watch kommer samtidig med, at Barack Obama presser på for at få Kongressens godkendelse til en militær aktion i Syrien.

 

Dagens Gossip