Mere end 420.000 danskere har set Hobbitten

Filmen "Hobbitten - en uventet rejse" var på forhånd spået en stor succes, og nu har den indfriet forventningerne.

Peter Jacksons ”Hobbitten” trilogi har på verdensplan netop rundet den magiske omsætning på $500 millioner, og i Danmark alene har filmen haft et billetsalg på 422.881 og en omsætning på over 46 millioner danske kroner. ”Hobbitten: En uventet rejse” havde Danmarkspremiere den 12. december.

- Over 420.000 solgte billetter på kun 16 dage er jo imponerende tal, og håbet om at nå en halv million solgte billetter, inden 2012 rinder ud, er nu pludselig indenfor rækkevidde og absolut utroligt. Der har været enorme forventninger til Peter Jacksons første del af ”Hobbitten” trilogien og med god grund. Det er ikke let at efterfølge en Oscarvindende trilogi som ”Ringenes Herre”, men man må sige, at det er lykkes. Det er skønt, at der er så mange nysgerrige publikummer såvel store som små, der velfarter til biograferne for at nyde det storslåede eventyr, siger film- og distributionschef Sune Lind Thomsen.

”Hobbitten: En uventet rejse” er tilgængelig i tre biografformater – almindelig 2D, klassisk 3D og Peter Jacksons revolutionerende, nye format 3D HFR, hvor sidstnævnte stadig står for over 60 % af det samlede billetsalg.

Den anden film i trilogien, ”Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark”, får premiere den 13. december 2013, og sidste film ”Hobbitten: Ud og hjem igen” får premiere i sommeren 2014.

 

Dagens Gossip