Mere plads i dobbeltsengen: Stadigt flere singler vælger at bo alene resten af livet

Hver tredje single mellem 30 og 50 regner med at bo alene resten af livet. Kernefamilien erklæres dermed død blandt en gruppe af mennesker, der tidligere typisk fandt den rette at dele hjem og hverdag med.

Tallene stammer fra en ny undersøgelse, der er lavet af YouGov for Boligejernes Videnscenter, Bolius. ”Single” er her defineret som en bolig-single, altså en mand eller kvinde, der bor alene.

Om vedkommende har kæreste, der bor uden for hjemmet, er irrelevant. Personerne i undersøgelsen svarer nemlig, at de ikke forventer at flytte sammen med en partner på noget tidspunkt i fremtiden.

- Vi har hele tiden talt om, at singlekulturen er noget, der kommer. Men vi kan se, at den i høj grad er der allerede, siger Kristine Virén, der er arkitekt og formidlingschef i Boligejernes Videnscenter, til Politiken.

Læs også: Vi køber bolig efter, hvor Netto og Kvickly ligger

- Boligsinglerne er ikke nogle stakler, som man tidligere har tænkt, men nogle ressourcestærke mennesker, der selv vælger at forme deres liv som singler, uddyber hun.

Forestiller du dig at bo alene resten af livet, hvis du er såkaldt boligsingle eller hvis du og din partner i fremtiden bryder med hinanden?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip