Mere sne på vej: Danmark bliver helt hvid

Næsten hele Danmark er søndag morgen vågnet op til et vinterlandskab, og der er mere hvidt nedbør på vej til landet.

Søndag formiddag sner det fortsat flere steder i landet, og natten til mandag kommer der et mere udbredt snevejr til Danmark.

- Der kommer især sne til Jylland i nattetimerne. Der kan falde mellem to og fem centimeter, siger Michael Skelbæk, vagtchef ved DMI.

- Det vil kunne give problemer for morgentrafikken mandag, siger han.

Nogle steder kan temperaturen i nat komme ned omkring 10 graders frost.

Det er især den nordvestlige del af landet, der mærker kulden. Der blev søndag morgen målt mellem to og seks graders frost. Her tager man i dag fat på andet isdøgn over et udbredt område.

Et isdøgn er, når der er frostgrader alle 24 timer.

- Der ligger allerede nu sne stort set over hele landet, så det ser generelt godt ud, hvis man gerne vil ud at kælke, siger Michael Skelbæk.

- På Sjælland er der mange steder tre til otte centimeter sne, mens der få steder er helt op til 11 centimeter. På Fyn og i det meste af Jylland ligger der ligeledes sne, siger vagtchefen.

På Bornholm er det endnu mildt vejr med op til fire graders varme.

I løbet af mandagen bliver det skyet i den vestlige del af landet. Der kommer flere snebyger, men nedbøren kan også falde som slud eller regn.

Natten til tirsdag kommer der mere slud eller sne fra sydvest. På grund af hård vind er der risiko for snefygning. Temperaturen kommer til at ligge omkring frysepunktet.

Både tirsdag, onsdag og torsdag fortsætter snebygerne.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip