Merkel: Afgørende møde om græsk gældskrise lørdag

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, siger, at et nyt møde lørdag mellem eurolandenes finansministre bliver "afgørende" i forsøget på at finde en løsning på den græske gældskrise.

- Vi siger, ikke uden omhyggelig omtanke, at dette møde i eurogruppen er af afgørende betydning, når man tænker på, at tiden er meget knap, siger Merkel på et pressemøde efter første dag af EU-topmødet i Bruxelles.

Hun tilføjer, at alle stats- og regeringschefer er enige i, at alt må gøres for at finde en løsning på lørdag.

Angela Merkel afviser at tale om at eftergive Grækenlands gæld, sådan som den græske premierminister, Alexis Tsipras, ønsker.

Den tyske forbundskansler vil heller ikke begynde at spekulere i en plan B, hvis det glipper med en aftale med Grækenland.

- Vi regner med, at der kan findes en løsning, siger Merkel om lørdagens møde.

Planen er derefter, at det græske parlament skal godkende en aftale søndag, så der er en færdig løsning, inden finansmarkederne åbner mandag morgen.

Den nuværende græske støtteordning udløber dagen efter, tirsdag den 30. juni. Samme dag skal Grækenland betale 1,5 milliarder euro til Valutafonden.

Det kan de næppe uden en aftale om reformer, der kan udløse udbetaling af nye lån.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip