Merkel: Had og racisme har ingen plads i dette land

Skrevet af admin

13/01/2015

Mest læste i dag

Tusindvis af mennesker samlede sig tirsdag aften i Berlin for at demonstrere mod had over for muslimer i Tyskland, vise respekt for terrorofrene i Paris og for at støtte et tolerant samfund.

Forbundskansler Angela Merkel havde på forhånd bebudet, at hun ville deltage i arrangementet.

- Had, racisme og ekstremisme har ingen plads i dette land. Vi er et land baseret på demokrati, tolerance og åbenhed over for verden, sagde hun tidligere på dagen i en tale.

Det var Muslimernes Centralråd i Tyskland og det tyrkiske samfund i Berlin som stod bag demonstrationen, der bakkes op af fagforeninger, virksomhedsledere og medlemmer fa kristne og jødiske organisationer.

- Vi vil ikke tillade, at vores tro misbruges. Vi vil ikke tillade, at vores samfund rives fra hinanden af ekstremister, som kun har ét formål: at fostre had og splid, sagde lederen for Muslimernes Centralråd, Aiman Mazyrek.

Manifestationen i Berlin kommer dagen efter, at 25.000 mennesker sluttede sig til den stærkt højreorienterede Pegida-bevægelses demonstration i Dresden mod, hvad de betegner som snigende islamisering af Tyskland.

Det synspunkt blev andre steder i Tyskland imødegået af 100.000 demonstranter, som mandag aften agiterede for tolerance og bekæmpelse af islamofobiske bevægelser.

Ved starten af demonstrationen i Berlin blev der lagt en krans foran den franske ambassade, hvor fortovet i forvejen er dækket af blomster, lys og kondolencebreve efter sidste uges terrorangreb i Paris, der kostede 17 franskmænd livet.

- Terroristerne ønsker at splitte os, men de har opnået det modsatte, fortalte Tysklands præsident, Joachim Gauck, i sin tale til de mange tusinde, der var mødt frem i Berlin tirsdag aften foran Brandenburger Tor.

/ritzau/AFP