Merkel: Had og racisme har ingen plads i dette land

Tusindvis af mennesker samlede sig tirsdag aften i Berlin for at demonstrere mod had over for muslimer i Tyskland, vise respekt for terrorofrene i Paris og for at støtte et tolerant samfund.

Forbundskansler Angela Merkel havde på forhånd bebudet, at hun ville deltage i arrangementet.

- Had, racisme og ekstremisme har ingen plads i dette land. Vi er et land baseret på demokrati, tolerance og åbenhed over for verden, sagde hun tidligere på dagen i en tale.

Det var Muslimernes Centralråd i Tyskland og det tyrkiske samfund i Berlin som stod bag demonstrationen, der bakkes op af fagforeninger, virksomhedsledere og medlemmer fa kristne og jødiske organisationer.

- Vi vil ikke tillade, at vores tro misbruges. Vi vil ikke tillade, at vores samfund rives fra hinanden af ekstremister, som kun har ét formål: at fostre had og splid, sagde lederen for Muslimernes Centralråd, Aiman Mazyrek.

Manifestationen i Berlin kommer dagen efter, at 25.000 mennesker sluttede sig til den stærkt højreorienterede Pegida-bevægelses demonstration i Dresden mod, hvad de betegner som snigende islamisering af Tyskland.

Det synspunkt blev andre steder i Tyskland imødegået af 100.000 demonstranter, som mandag aften agiterede for tolerance og bekæmpelse af islamofobiske bevægelser.

Ved starten af demonstrationen i Berlin blev der lagt en krans foran den franske ambassade, hvor fortovet i forvejen er dækket af blomster, lys og kondolencebreve efter sidste uges terrorangreb i Paris, der kostede 17 franskmænd livet.

- Terroristerne ønsker at splitte os, men de har opnået det modsatte, fortalte Tysklands præsident, Joachim Gauck, i sin tale til de mange tusinde, der var mødt frem i Berlin tirsdag aften foran Brandenburger Tor.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip