Merkel og Hollande forlader samtale med Putin om Ukraine

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, havde "væsentlige og konstruktive" samtaler med Ruslands præsident, Vladimir Putin, om krisen i Ukraine, da de tre ledere mødtes i Moskva fredag.

Det siger en kilde tæt på den franske præsident Hollande til nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig har mødet afstedkommet et telefonmøde mellem Merkel, Holland, Putin og Ukraines præsident, Petro Porosjenko, søndag, siger kilden.

Tysklands og Frankrigs initiativ for at finde en løsning på konflikten i Ukraine har til formål at "forsvare freden i Europa".

Torsdag var Merkel og Hollande i Ukraines hovedstad, Kijev, for at mødes med den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, hvor de talte om mulighederne for en fredsløsning.

De tre enedes om, at alle parter skal respektere den såkaldte Minsk-aftale fra sidste år, som er blevet overtrådt mange gange.

Den fastsætter betingelserne for en våbenhvile og en politisk dialog mellem de prorussiske separatister og de ukrainske styrker i det østlige Ukraine.

Samtalerne med den russiske præsident fredag var "konstruktive", lyder det.

- Forhandlingerne er forbi. De var substantielle og konstruktive.

- Der arbejdes på at forberede en tekst til et mulig fælles dokument om at implementere Minsk-aftalerne, siger Putins talsmand Dmitrij Peskov.

Planen indeholder forslag fra både Ruslands og Ukraines præsident, lyder det.

Flere end 5000 er blevet dræbt under konflikten i Ukraine, hvor der foregår kampe mellem prorussiske separatister og den ukrainske regerings styrker i det østlige Ukraine.

De fire ledere fortsætter søndag deres samtaler over telefonen, lyder det.

Her skal de diskutere det foreløbige resultat af de aftaler, der er indgået over de seneste to dage.

En talsmand fra den tyske regering bekræfter, at dokumenterne indeholder forslag fra den ukrainske og russiske præsident, og at telefonsamtaler skal finde sted søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip