Merkel og Hollande gør nyt forsøg på fred i Ukraine

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, skal torsdag mødes med Ukraines præsident, Petro Porosjenko, og dagen efter med Vladimir Putin i Moskva. De har en plan med sig.

Det sker i et forsøg på at få stoppet den eskalerende krig i det østlige Ukraine.

- På baggrund af den optrappede vold de seneste dage, så vil forbundskansleren og præsident Hollande intensivere deres anstrengelser, som har stået på månedsvis, for at finde en fredelig løsning på konflikten i det østlige Ukraine, siger Merkels talsmand, Steffan Seibert.

Hollande siger, at han og Merkels mål er at fremlægge en tekst til en fredsløsning, som alle parter kan acceptere.

- Ukraine er i krig. Svære våben bliver taget i anvendelse, og civile dræbes dagligt, understreger han på et pressemøde.

- Vi vil foreslå en ny løsning på konflikten baseret på Ukraines territoriale uafhængighed. Vi vil diskutere det med præsident Porosjenko i dag og fredag med den russiske præsident i Moskva, forklarer Hollande.

Kampene i det østlige Ukraine er blevet intensiveret de seneste uger. Der meldes om hårde kampe omkring Donetsk og trafikknudepunktet Debaltseve.

På linje med Ukraine beskylder EU og USA Rusland for at støtte de prorussiske oprørere i det østlige Ukraine med mandskab og militært udstyr.

EU og USA har i flere omgange indført økonomiske sanktioner over for prorussiske ukrainere og russiske personer og virksomheder, og EU's ambassadører er senest blevet enige om at udvide sanktioner med yderligere 19 personer og ni virksomheder, erfarer Ritzau.

De ventes godkendt på et udenrigsministermøde mandag.

Kilder i Det Hvide Hus oplyste tidligere på ugen til avisen New York Times, at der blandt præsident Barack Obamas medarbejdere er stigende opbakning til at give amerikansk militærstøtte til Ukraine for at modgå Ruslands militære indsats.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip