Merkel om ECB's plan: Politikerne har stadig ansvaret

Endnu inden Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag lancerede en plan for milliardopkøb af statsobligationer forsøgte den tyske forbundskansler, Angela Merkel, at holde planen ud i strakt arm.

- Uanset hvad ECB måtte beslutte, skal vi ikke lade os aflede fra det faktum, at vi som politikere stadig skal sørge for rammerne for den økonomiske genrejsning, sagde Merkel på det verdensøkonomiske topmøde i Davos få minutter før ECB's meldte sin beslutning ud.

- Europa står fortsat over for store udfordringer. Vi har ofte talt om gældskrisen (...). Vi har den nogenlunde under kontrol, men vi er ikke ude af dyndet endnu, siger Merkel ifølge flere nyhedsbureauer.

I Sverige, der ligesom Danmark står uden for euroen, tager både statsministeren og finansministeren godt imod ECB-chef Mario Draghis plan.

- Jeg synes, det er positivt.

- Der er brug for et puf og et løft. Hvis man kan gøre det med pengepolitikken, giver det større muligheder for Europa. Og også for Sverige, siger statsminister Stefan Löfven ifølge det svenske nyhedsbureau, TT, i forbindelse med det verdensøkonomiske møde i Davos.

Finansminister Magdalena Andersson noterer sig, at ECB bevæger sig i "uudforsket land". Men hun siger, at det er godt, at ECB "tager den lave inflation alvorligt".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip