Messerschmidt blokeret på Facebook

Sådan lyder statusopdateringen, der mandag fik Facebook til at skride ind mod Morten Messerschmidt (DF). Opslaget blev slettet, mens europaparlamentarikeren fik 12 timers karantæne fra det populære sociale medie, hvor han har 13.110 følgere.

Morten Messerschmidt appellerede hurtigt karantænen, som varer endnu ni timer. Han er dybt forundret over den hårde reaktion på en i hans øjne ganske uskyldig opdatering.

»Jeg har aldrig før prøvet at blive smidt ud af et debatforum for at henvise til politiets officielle tal. Facebook er lige lovlig hurtig på aftrækkeren, og jeg mener, at de burde gennemtjekke deres politikker for, hvad man må skrive,« siger DF-politikeren.

Han er ligeledes fortørnet over at blive anmeldt til Facebooks administratorer og formoder, at en politisk modstander står bag.

»Det er jo chikane. I stedet for at tage en politisk debat klager man over en ganske uskyldig kommentar, og så er Facebook hurtige på aftrækkeren,« siger Morten Messerschmidt.

Hans partifælle Pia Kjærsgaard (DF) oplevede tidligere på året også at blive sat i karantæne, da hun på sin Facebook-side skrev, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var dum og naiv.

Men trods risikoen for at få et gult kort har Morten Messerschmidt ingen planer om at moderere sine udtalelser eller neddrosle sin Facebook-aktivitet.

»Det er en rigtig godt måde at være i dialog med vælgerne på. Jeg får mange gode forslag og kommentarer, så jeg betragter Facebook som et værdifuldt instrument. Men jeg synes, de bør granske klagerne lidt grundigere, inden de sender folk i karantæne,« siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Facebook.

 

Dagens Gossip