Messerschmidt: Danmark bør boykotte vinter-OL

Danmark bør boykotte vinter-OL i den russiske by Sotji, hvis ikke den russiske regering begynder at behandle borgerne i byen ved Sortehavet anstændigt.

Det mener Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt (DF).

»Det er uhyrligt at se, hvordan den russiske regering fremturer og eksproprierer huse og jord til byggeri ved det kommende vinter-OL uden at give erstatning eller stille erstatningsboliger til rådighed,« siger Messerschmidt.

Han reagerer, efter at TV 2 søndag viste billeder af myndighedernes overtagelse af huse i byen Sotji, der skal være vært for vinter-OL til februar.

Messerschmidt opfordrer den danske regering til at reagere over for Rusland, og det bør bedst ske ved en koordineret aktion med andre EU-lande.

»Hvis vi reagerer nu, tror jeg på, at det vil kunne få Putins regering til at ændre adfærd inden vinter-OL,« siger Messerschmidt.

Spørgsmål: Du er normalt EU-skeptiker, er det her overhovedet noget, EU bør blande sig i?

»Når jeg ser på, hvad EU normalt blander sig i, kan jeg ikke se nogen grund til, at man ikke skulle have en holdning til sådanne grove krænkelser af den private ejendomsret. Det er jo ikke EU som institution, der blander sig. Det vigtigste er, at landene sender et signal til Rusland om, at det internationale samfund følger med i, hvordan regeringen brutalt river folks private hjem ned uden erstatninger. Det kan de 27 lande i EU sagtens gå forrest om at vise, men det vil selvfølgelig være endnu stærkere, hvis lande som USA og Canada vil være med til at markere over for Rusland,« siger Morten Messerschmidt.

Spørgsmål: Bør man ikke holde sport og politik adskilt?

»Jo, men her er der tale om en sportsbegivenhed, hvor man smider folk ud af deres egne hjem. Det kan man ikke bare sidde overhørigt. Når Danmark deltager i vinter-OL i 2014, så er det et vinter-OL bygget på ruinerne af folks hjem, som er revet ned. Det er vi nødt til at reagere imod,« siger Morten Messerschmidt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kulturminister Marianne Jelved (R).

 

Dagens Gossip