Messerschmidt vil have smiley-ordning for sygehuse

Det mener Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt (DF), der er »chokeret« over, at tal fra Statens Serum Institut i sidste måned ifølge DR viste, at over 100.000 patienter om året rammes af en infektion, når de er indlagt, mens 3.000 patienter dør som følge af infektioner, de har fået under indlæggelsen.

»Det er simpelthen forhold, vi ikke på nogen måde kan acceptere, og derfor må der en ordning til, som sikrer, at der bliver sat fokus på det her område, og ikke mindst, at patienter kan orientere sig, om der er orden i tingene på den afdeling, de bliver indlagt på,« siger Morten Messerschmidt.

Smiley-ordningen for sygehuse og de jævnlige kontrolbesøg skal ligesom på restauranter og caféer foretages af de offentlige myndigheder, som skal have mulighed for at udstede bøder og stille krav om forbedringer, mener Messerschmidt.

»Så er det selvfølgelig op til hospitalets ledelse og i sidste ende regionerne at sørge for, at de her ting bliver bragt i orden. Det er fuldstændig uacceptabelt, at man i et af verdens dyreste sundhedsvæsener har en sådan hyppighed for at blive ramt af en infektion og i sidste ende dø, hvis man skal ind og behandles for en lidelse,« siger han.

Han forventer, at en sur smiley til en sygehusafdeling i sig selv vil lægge pres nok på det pågældende sygehus til, at man retter op og forbedrer rengøring og hygiejne. Sker det ikke, eller hvis hygiejnen er særligt dårlig på en afdeling, skal det være muligt at lukke afdelingen midlertidigt.

»I sidste ende må man jo simpelthen lukke afdelinger ned. Det er klart, at hvis det er sundhedsfarligt at blive indlagt på en afdeling, kan vi da ikke forsvare at holde den åben,« siger Morten Messerschmidt.

Han vil på Dansk Folkepartis sommergruppemøde i august fremlægge sit forslag, og han forventer opbakning fra partiets folketingsmedlemmer.

Allerede for ti år siden stillede partiet således et lignende beslutningsforslag i Folketinget, og Morten Messerschmidt regner med, at folketingsgruppen fortsat mener det samme.

 

Dagens Gossip