Messerschmidt vil tilbage til dansk politik

Morten Messerschmidt (DF) er i gang med sin sidste tørn i Europa-Parlamentet.

I hvert fald hvis man skal tro den seneste udmelding fra DF-profilen, som blev valgt ind i parlamentet som den absolut mest populære politiker blandt de danske vælgere.

- Jeg stiller ikke op som spidskandidat for Dansk Folkeparti til Europa-Parlamentet igen. I hvert fald ikke på den her side af min pensionsmodne tilværelse, siger Morten Messerschmidt, der har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009, til dr.dk.

- Det at sidde i Europa-Parlamentet er vigtigt. Der foregår rigtig meget i Bruxelles, som vi skal rette op på, men det vil altid trække i en politiker at være i Folketinget, og efter omkring 10 år i Bruxelles synes jeg, det er rigtigt at kunne vende tilbage, uddyber han.

Den 33-årige politiker regner i stedet med at være klar til at stille op som folketingskandidat ved det næste valg. Indtil da lover han ifølge dr.dk, at han bliver i Bruxelles på det mandat, som 470.000 danskere personligt gav ham ved parlamentsvalget i maj.

Det er dog ikke første gang, at Dansk Folkepartis stemmesluger meddeler, at han er klar til at sige farvel til EU til fordel for Christiansborg.

- Efter fem år i Europaparlamentet har jeg udtjent min værnepligt. Det er ikke sundt at være i det system for længe, fordi det er så grundlæggende fjernt fra virkeligheden. Man bliver for meget en del af systemet, sagde Messerschmidt til politiken.dk i november 2010.

Det lykkedes dog Morten Messerschmidt at genvinde glæden ved det europæiske arbejde. Hans nuværende periode i Bruxelles udløber i 2019, men det næste folketingsvalg kommer senest til september 2015.

Derfor mener Jeppe Kofod, Socialdemokraternes spidskandidat ved EP-valget, at Messerschmidt håner sine vælgere.

- Jeg synes ærligt talt, at det er en hån mod alle de danskere, der har stemt på Morten Messerschmidt, at han nu, mindre end fire måneder efter valget, indrømmer, at hans blik er stift rettet mod en folketingstaburet, skriver Jeppe Kofod i en mail til Ritzau.

- Nu kan Messerschmidt så sidde nede i Bruxelles og føre dansk folketingsvalgkamp for EU-midler. Det er ikke bare hyklerisk, det er simpelthen for tyndt Messerschmidt, skriver socialdemokraten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip