Messi har betalt 75 mio. i ekstraskat

Barcelonas argentinske boldkunstner har ifølge spansk avis imødekommet den spanske stat, der ellers er klar med en skattesag mod spilleren.FC Barcelonas superstjerne Lionel Messi er sammen med sin far, Jorge Messi, blevet indkaldt til skattemøde af en spansk dommer den 17. september i den catalanske by Gava, fordi anklagemyndigheden mener, at argentineren og hans skatterådgivere har omdirigeret millionindtægter skabt på Messis personlige rettigheder til skattely i udlandet for at undgå spansk skat.

Myndighedernes krav lyder på 31 mio. kr. for årene 2007 til 2009. Nu meddeler den katalanske avis La Vanguardia imidlertid, at Lionel Messi har forsøgt at komme et møde i retten i forkøbet, da der fra argentinerens side inden for de seneste dage er indbetalt en ekstraskat på ikke mindre end 75 mio. kroner.

Det store beløb i ekstraskat skal angiveligt dække manglende skat på spillerens indtjening på personlige rettigheder i årene 2010 og 2011.

La Vanguardia mener at vide, at Lionel Messi derigennem lægger op til en forhandlingsløsning med myndighederne med henblik på at undgå at skulle møde op i retten den 17. september.

Den 26-årige argentiner er ifølge magasinet Forbes nummer ti på listen over de sportsudøvere i verden, der tjener mest. Hans indtjening vurderes til at være 235 mio. kroner, og her kommer omkring halvdelen fra salg af personlige rettigheder.

Lionel Messi er ikke den eneste idrætsmand i Spanien, der er blevet udsat for skattevæsenets opmærksomhed de senere år. Sidste år måtte den portugisiske fodboldstjerne Luis Figo aflevere over 18 mio. kroner i ekstraskat på hans personlige rettigheder for årene 2007 til 2009, hvor han spillede i Barcelona, og også den tidligere tennisstjerne, spanieren Arantxa Sanchez-Vicario, har måttet finde ekstra millioner i lommerne til det spanske skattevæsen.

Den spanske stat har de senere år været stærkt optaget af at slå ned på skatteunddragelse i forsøget på at forbedre de offentlige finanser i en økonomisk recession, der har ramt Spanien hårdt.

 

Dagens Gossip