Messi sænkede dansker-Ajax med hattrick

Tre gange viste Lionel Messi verdensklasse, og det var med til, at FC Barcelona kunne vinde en sikker åbningssejr i Champions League på 4-0 over Ajax Amsterdam på Camp Nou.

Barcelona spillede ikke specielt sprudlende i første halvleg. Ajax var godt med i kampen det meste af tiden, og hollænderne kunne have fået noget mere ud af det i starten.

Men det gjorde det urutinerede hold ikke, og i stedet slog spanierne til, lige da Ajax havde fået en god fornemmelse.

Lionel Messi scorede kampens første mål efter 22 minutter direkte på et frispark, der var begået mod ham selv. Argentineren lagde kælent bolden til rette og følte bolden ind via den venstre stolpe.

Barcelona var ud over 1-0-målet ikke specielt farlige i første halvleg, og Ajax kunne med lidt mere kølighed have været holdet, der førte efter 45 minutter.

Det havde krævet, at Ricardo van Rhijn og Lerin Duarte havde udnyttet de store chancer, som Ajax spillede sig frem til efter 31 og 37 minutters spil. Ved begge forsøg stod Barcelona-målmand Victor Valdez flot i vejen.

Nicolai Boilesen og Christian Poulsen startede inde for Ajax. Boilesen havde fået en anden placering på banen, end han er vant til.

Den normale venstreback var rykket op som venstre wing, og det var mest for at dæmme op for Barcelonas offensive højre back Daniel Alves.

I anden halvleg var der alt for store huller i Ajax-defensiven, og Messi øgede til 2-0 efter en af argentinerens klassiske skudfinter. Der var spillet 55 minutter.

20 minutter før tid øgede Gerard Pique til 3-0, inden Messi fem minutter senere fuldbyrdede sit hattrick med endnu en flot solopræstation, hvor Ajax var for passive. Bolden gik mellem benene på Christian Poulsen.

Det tredje mål var Messis mål nummer 62 i 80 Champions League-kampe. Dermed er han blot ni mål efter spanieren Raul, som med 71 mål har rekorden for fleste scoringer i den prestigefyldte turnering.

Ajax-angriberen Kolbeinn Sigthórsson havde chancen for at reducere, men islændingen brændte et straffespark efter 77 minutter. Det var flot snuppet af Valdez.

Lasse Schöne blev skiftet ind efter 78 minutter, men aftenens tredje danske islæt kunne hverken ændre eller pynte på resultatet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip