Messi sætter Gerd Müllers rekord på hold

Lionel Messi går ikke op i personlige rekorder, og derfor får angriberen lov til at hvile i FC Barcelonas pokalkamp i tredje runde-returkampen mod Alaves onsdag aften.

Barcelona-stjernen er ellers uhyre tæt på at slå en helt enestående rekord, som den tidligere tyske landsholdsangriber Gerd Müller satte i 1972.

Dengang scorede den tyske angriber hele 85 mål i samme kalenderår, hvis man tæller samtlige betydende kampe på klubholdet og landsholdet med.

Messi har lige nu scoret 82 gange for Barcelona og Argentina i 2012 og mangler derfor kun tre mål for at tangere rekorden. Men det bliver ikke onsdag mod Alaves fra den tredjebedste spanske række, at det sker.

Barcelona har en 3-0-føring fra det første udebaneopgør at forsvare, og derfor får de bedste spillere fri, mens reserverne skal i aktion.

- Messi kan tage rekorden, men jeg tror ikke, han tænker så meget på det. Messi tænker kun på at hjælpe holdet til at vinde, ikke på personlige rekorder, siger Barcelona-træner Tito Vilanova.

- Hvis han tænkte på en anden måde, så ville han have bedt om at spille pokalkampen, forklarer Vilanova.

Messi har dog rigeligt med kampe til at slå Gerd Müllers rekord, da Barcelona ud over Alaves-kampen fortsat mangler at spille mindst fem kampe før årsskiftet - fire i ligaen og en i Champions League.

Flere andre Barcelona-profiler vil også blive sparet i Alaves-kampen. Det drejer sig ud over Messi om førstemålmand Victor Valdés samt stamspillerne Andrés Iniesta, Xavi Hernandez og Gerard Pique.

- Vi har givet de spillere, som har spillet mest på det seneste, en pause. Det vil være en god kamp for dem, der lige er kommet tilbage fra skader som Thiago Alcantara og Adriano samt spillere fra reserveholdet, siger Vilanova.

 

 

Dagens Gossip