»Mest tåbelige forslag i otte år«

»Jeg synes, det er meget forkert, at man skal sidde og lave et forkromet sangmanifest, hvor man spiller overdommer og kloger sig på, hvordan og hvorledes fællessang skal manifestere sig ud i foreningslivet, i virksomheder, i kommunerne og så videre,« siger Venstres kulturordfører.

Han mener, at man sagtens kan administrere initiativer som fællessang på lokalt niveau, hvis man på en given institution eller virksomhed skulle mene, at det var en god idé.

»Det mest tåbelige ved forslaget er dog, at vi skulle sidde i folketingssalen og have fællessang, hvorefter det skulle gå på omgang mellem partierne, og jeg ved ikke hvad. Det forstår jeg slet ikke. Jeg synes, at vi i folketingssalen skal bruge tiden på at lovgive. Der er jo allerede visse grupper på Christiansborg, som har fællessang, og så er der også kor, man kan deltage i, hvis man har lyst. Hvis der er nogle folk, der mener, at der skal være mere sang på Christiansborg, så kan man jo bare invitere og gøre det.«

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen har ifølge Mikael Aastrup Jensen nærmest beskrevet fællessangen som en skrantende patient på dødssengen.

»Det passer bare ikke,« siger Mikael Aastrup Jensen og uddyber:

»Fællessangen lever som godt som alle steder, hvor jeg kommer rundt i al mulig slags foreninger, når jeg er inviteret og holder tale ved erhvervsmøder. Og det er jo kanon. Men det vil altså også sige, at de klarer sig fint, uden at vi skal komme med vores forkromede sangmanifest fra vores side.«

Mogens Jensen har allerede fået støtte fra Kulturministeriet til at etablere et »Sangens hus«, som skal styrke sangmiljøer på skolerne. Hans ambition er, at danskerne bruger sangen mere aktivt til at styrke fællesskab og sammenhold i Danmark. Som han skriver i sin kommentar, så skal sangen være med at til at skabe forståelse for og diskussion af dansk kulturarv, historie og samtid.

 

Dagens Gossip