Mester sprang af cyklen og fangede øl-kaster

Der er grænser for, hvor langt ens tålmodighed rækker i forhold til at blive overhældt med øl, når man kører cykelløb. For den belgiske mester i cyklecross, Sven Nys, går den grænse ved syv.

På en mudret bane i belgiske Loenhout 28. december var Sven Nys travlt beskæftiget med at begrænse sit tidstab til den førende rytter i løbsserien BPost Bank Trophy, Niels Albert, da han gang på gang - samme sted på ruten - blev udsat for angreb med krus af skummende øl.

- Jeg kunne have fortsat min jagt, men jeg havde fået nok, siger Sven Nys til Sporza ifølge cyclingnews.com.

Da belgieren den syvende gang mærkede et øl-krus ramme sit ben, hoppede han af cyklen og pilede ud i menneskemængden for at fange den frække tilskuer.

- Jeg havde forberedt det. Hvis han kastede igen på syvende omgang, ville jeg ikke lade det passere i stilhed.

Sven Nys fangede tilskueren, holdt aggressionerne inde og spurgte ham i stedet, hvorfor han gjorde det.

- Han undskyldte, men sagde ikke mere end "undskyld". Han var tydeligvis ret fuld. Jeg blev ikke aggressiv. At kaste øl hører ikke hjemme i cyklecross. Vi er ikke dyr. Den syvende gang var jeg træt af det. Alle fortjener lidt respekt, siger Sven Nys.

Sven Nys gennemførte ikke løbet og tabte derfor fem minutter i det samlede klassement, hvorfor Niels Albert nu ligger komfortabelt i spidsen.

Nys har vundet serien otte gange, og et af løbene er opkaldt efter ham.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip