Mesterkokkene fortæller: Disse grøntsager gør din mad mere spændende

Det er sundt og godt at supplere dine retter med grøntsager, men hvor god er du egentlig til at variere de grøntsager, du spiser? Vi er tilbøjelige til at proppe de samme grøntsager i indkøbskurven og glemmer derfor ofte de grøntsager, der kan gøre vores hverdagsretter lidt mere spændende.

Se, hvilke råvarer der er bedst at spise i februar, og få tips til, hvordan du kan bruge dem på madogbolig.dk

Mesterkokke rundt omkring i verden har udpeget fire grøntsager, de mener, fortjener en plads i køkkenet lidt oftere – se dem her:

Jordskokker

Ifølge Chris Cipollone fra restaurant Piora i New York er jordskokker langt undervurderet, fordi de kan anvendes i maden på mange forskellige måder.

- Jordskokker er så alsidige – både i forhold til tilberedningen, og hvad du kan supplere dem med. De er essensen af grøntsager. De minder om en kartoffel, men med en mere nøddeagtig smag, og så har de et godt, naturligt sukkerindhold, der gør, at de egner sig godt til at karamellisere, siger Chris Cipollone.


Hvidkål

- Hvidkål egner sig til meget mere end at blive stuvet. David Burke, der er manden bag David Burke Group i New York, anbefaler, at man både bruger hvidkål i suppe og salater, men at man også braiserer hvidkål eller fylder den med kød og andre grøntsager.


Skal du forkæle din udkårne? Få opskrifterne på 10 fine desserter til Valentine’s Day på madogbolig.dk

Pastinak

Justin Warner fra restaurant Do or Dine i Brooklyn mener, at pastinak er en grøntsag, der er langt undervurderet, men som har fået mere og mere opmærksomhed de senere år. Han anbefaler at bruge den, som man vil bruge kartofler.

Broccoli

Broccoli er ikke ualmindeligt i det danske køkken, men anvender du den kære grøntsag optimalt?

- Den smager fantastisk både grillet, kogt og dampet. Den smager også forrygende, når den er kold i en salat eller pureret i en suppe. En af mine yndlingsmåder at servere broccoli på er at riste den på panden i olivenolie med hvidløg, ansjoser, chili og Pecorino-ost, forklarer Gerard Craft, ejer af restaurant Pastaria, St. Louis.

af Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip