Metroen risikerer fem til seks års forsinkelse

Det fremgår af et brev fra Metroselskabets bestyrelse til ejerkredsen - Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og staten ved Transportministeriet, som Berlingske er i besiddelse af.

Det er klager over byggeriet ved blandt andet Øster Søgade og Nørrebroparken, der ud over flere års forsinkelse kan give en merudgift på op mod ni milliarder kroner.

Berlingske kunne i sidste uge beskrive, at netop klagerne fra beboere i nærheden af tunnelbyggepladserne kan standse hele metrobyggeriet.

Forklaringen på den omfattende forsinkelse er, at de særlige tunnelboremaskiner ifølge Metroselskabet kun er designet til at arbejde i døgndrift. Det er derfor uvist, om byggeriet overhovedet kan gennemføres uden natarbejde.

Siden udgangen af juli er metrobyggeriet blevet gevaldigt svækket, fordi klager har medført, at der ikke kan arbejdes i den udvidede arbejdstid på fem byggepladser - blandt andet ved Øster Søgade og Marmorkirken.

Ekstraregningen beløber sig ifølge Metroselskabet til 1,5 milliarder kroner per år, som byggeriet forsinkes. Den 22 milliarder kroner dyre trafiksatsning skulle efter planen stå færdig i 2018.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip