Metrofirma truede tillidsrepræsentant med retssag

Jan Klemmed, tidligere tillidsrepræsentant, fik næsten 100.000 kroner for lidt i løn, feriepenge og pension som betonarbejder på metrobyggeriet i København. Det opdagede han efter et løntjek hos sin fagforening 3F..

I efteråret indgik metrofirmaet Trevi og 3F et forlig om 116.745 kroner i alt til Jan Klemmed. men kort tid efter vendte Trevi på en tallerken og krævede halvdelen af beløbet tilbage. Den 28. november, dagen før Trevi skulle betale, modtog Jan Klemmed en mail.

HR-chef i Trevi, Gitte Barfoed, skrev, at der desværre var blevet regnet forkert, og at Trevi havde udbetalt 65.992 kroner for meget. HR-chefen erkendte, at firmaet havde skrevet under på det mæglingsreferat, hvor parterne havde aftalt beløbet. Derfor ville Trevi betale det aftalte beløb.

Men helt så enkelt var det ikke.

- Vi vil i samme forbindelse starte et civilt søgsmål imod dig, for at få disse penge retur samt de 65.992,50 kroner, skrev Gitte Barfoed i mailen.

3F: Fuldstændig uacceptabelt
Den melding giver Jan Klemmed ikke meget for.

- Det er helt skørt, at jeg får en personlig mail fra Trevi. 3F har forhandlet på mine vegne, så det gav ikke mening, at de kontakter mig og truer med en retssag, siger Jan Klemmed, der blev fyret i september 2012.

Hos 3F BJMF i København er faglig sekretær Elo Hansen dybt forundret.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at man har en mæglingsafgørelse og bagefter truer en tidligere ansat med et civilt søgsmål, siger Elo Hansen.

Trevi: Det er en misforståelse
Da Fagbladet 3F kontakter metrofirmaet Trevi, forklarer HR-chef Gitte Barfoed, at det hele bare er en misforståelse.

- Der er tale om en misforståelse, og der bliver ikke noget civilt søgsmål. Sagen er lukket og slukket fra vores side, siger Gitte Barfoed, der ikke vil kommentere sagen yderligere.

Jan Klemmed kan derfor se frem til at beholde de penge, han havde til gode.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip