Metronaboer åbne over for døgnarbejde

To klager til Natur- og Miljøklagenævnet har medført, at Metroselskabets maskiner ved Sortedams Sø på Østerbro i København skal stå stille efter klokken 18.00.

Metroselskabet har vurderet, at længden af det støjende arbejde kan halveres fra 29 måneder til 15 måneder, hvis selskabet igen kan få lov til at arbejde i ydertimerne, og for flere af de adspurgte naboer, som P4 København har talt med, handler det om at få byggeriet overstået så hurtigt som muligt.

»Jo mere der arbejdes, jo hurtigere bliver man færdig. Luk dørene, og acceptér det. Vi bor jo i en storby,« siger Mia Randi Hestkjær til P4 København. Hun bor femten meter fra byggepladsen.

En delafgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet i august resulterede i, at Metroselskabet med øjeblikkelig virkning måtte indstille døgnarbejdet ved Marmorkirken i København. Derefter klagede andre borgere, hvilket stoppede arbejdet i ydertimerne på en række andre byggepladser, heriblandt ved Sortedams Sø.

Metroselskabet og Københavns Kommune har ansøgt Natur- og Miljøklagenævnet om at omgøre beslutningen. Natur- og Miljøklagenævnet behandler lige nu sagen, og en afgørelse falder tidligst efter 6. september, hvor høringsfristen udløber.

 

Dagens Gossip