Mette F. beder om våbenhvile

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opfordrer til at indstille diskussionen om, hvem der har skylden for, at mange ledige har svært ved at komme i job.

- Beskæftigelsespolitikken og de lediges situation er for vigtig til, at det bliver en diskussion om, hvem der har ansvaret for de ting, der ikke er lykkedes, siger hun.

Formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), har kaldt det "utilstedeligt", at politikere fra Folketinget kritiserer kommunale jobcentre for, at tusinder af langtidsledige mister deres dagpenge.

I et interview med Politiken søndag kritiserede beskæftigelsesministeren nemlig jobcentrene.

- Hvis du spørger mig, hvad de så har lavet på jobcentrene, svarer jeg: Det må du nok spørge om, sagde Mette Frederiksen til avisen.

Det fik LO i Storkøbenhavn til at kritisere ministeren for at stille urimelige krav til jobcentrene, mens Venstre opfordrede til at lade jobcentrene blive hos kommunerne frem for at rykke ansvaret til staten.

Ministeren forklarer nu, at udtalelserne også skulle forstås som en kritik af den lovgivning, jobcentrene fungerer under.

- Vi har vores ansvar for, at bureaukrati, proceskrav og den underliggende lovgivning skal laves om. A-kasserne og jobcentrene har også et ansvar, siger Mette Frederiksen.

- Jobcentrene kan ikke gøre mere end det, lovgivningen giver dem ret til at gøre. Men der er plads til forbedringer, tilføjer hun.

Beskæftigelsesministeren er undervejs med et udspil til en reform af kontanthjælpssystemet.

For hende at se er der tre hovedmål med beskæftigelsespolitikken: Der skal være fokus på kompetencer og uddannelse, der skal være et tættere samarbejde mellem erhvervsliv, jobcentre og a-kasser, og så skal det enkelte menneske i centrum.

- Det bliver en ufrugtbar diskussion, hvis vi ikke tager et kollektivt ansvar, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip