Mette F: Behov for mere intelligent grænsekontrol

Der er ingen fastsat grænse for, hvor langt justitsministre fra 11 EU-lande, USA og Canada er villige til at gå i forhold til redskaber i kampen mod terror.

Det siger justitsminister Mette Frederiksen (S) efter et møde i Paris med justits- og indenrigsministre, hvor de diskuterede en skærpet indsats mod terrorister i kølvandet på angrebet på det franske satireblad Charlie Hebdo.

- Vi kan ikke opstille en bagkant for, hvor langt vi er villige til at gå, siger Mette Frederiksen.

Justitsministeren mener, at der er behov for mere samarbejde på tværs af lande og en mere intelligent kontrol ved grænserne for at dæmme op for fremtidens terrorister.

- Vi har drøftet behovet for at udveksle alle informationer, som efterretningstjenester og politiet har på tværs af landene. Vi har behov for at vide, hvem der rejser på tværs af landene, siger Mette Frederiksen.

- Det er nødvendigt med en mere intelligent kontrol ved grænseovergangene, så vi kan bekæmpe terrorisme, når den flytter sig, fortæller hun.

EU-landene er for længst enedes om, at deres efterretningsmyndigheder skal kunne følge flyrejsende inden for EU gennem et register med oplysninger om blandt andet navne, adresser, rejseruter, bagage og billetkøb.

Men Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg blokerer for de nye regler af frygt for, at de griber for voldsomt ind i borgernes frihedsrettigheder.

- Det er nødvendigt med et kompromis med Europaparlamentet, siger Mette Frederiksen.

Justitsministeren skal søndag gå en march i Paris sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt og en lang række af statsledere i sympati med ofrene for terroren i Frankrig.

- Vi er enige om, at bruge dagen på at udvise solidaritet, men også at trække i arbejdstøjet. Vi har bekræftet sammenhold på tværs af grænser mod de mørke kræfter, siger justitsministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip