Mette F. kører på med udskældt akutpakke

Det går godt, men det skal blive endnu bedre.

Sådan lyder den korte opsummering af beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) kommentar, efter at hun mandag mødtes med de centrale aktører på arbejdsmarkedet, som har været med til at indgå aftalen om akutpakke 1.

- Vi har haft et godt møde med kredsen bag akutpakken i dag. Vi havde en konstruktiv snak, der vidner om, at alle har taget opgaven på sig og arbejder ihærdigt med pakkens initiativer, siger Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar efter mødet.

Med akutpakke 1 afsatte regeringen i august sidste år 332 millioner til "at sætte akut og massivt ind" for at hjælpe de langtidsledige, der står til at miste dagpengeretten, tilbage i arbejde.

Men en opgørelse i Jyllands-Posten onsdag på baggrund af tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viste, at blot 13,8 procent af de over 50.000 danskere, som skulle hjælpes ud af arbejdsløshed med akutpakken, har fået job eller er startet i uddannelse.

Avisens opgørelse viste også, at to tredjedele af de langtidsledige ikke har fået en personlig jobformidler, som aftalen ellers gav alle ret til, og at næsten hver femte ledig ikke har været i kontakt med jobcentret trods løfter om, at alle skulle kontaktes.

Alligevel ser Mette Frederiksen frem til at fortsætte arbejdet med de mange jobtiltag i akutpakke 1 frem til aftalens udløb i juli.

- Vi er enige om, at vi skal hjælpe endnu flere langtidsledige i job, og at vi i fællesskab fortsætter indsatsen med uformindsket kraft frem til sommer.

- Der er også på dagens møde kommet nogle forslag til, hvordan indsatsen styrkes, og dem overvejer jeg naturligvis også, siger Mette Frederiksen

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip