Mette Frederiksen: PET skal have nye redskaber

Politiets Efterretningstjeneste, PET, skal have helt nye redskaber i fremtiden for at bekæmpe "mørke kræfter".

Det siger justitsminister Mette Frederiksen (S) til Ekstra Bladet før et møde med justits- og indenrigsministre fra EU og USA søndag i Paris om onsdagens terroraktion mod det franske satireblad Charlie Hebdo, hvor 12 personer blev dræbt.

- Vi kommer til - det føler jeg mig overbevist om - i de kommende år at træffe nogle valg, hvor vi bliver nødt til at give efterretningstjenesten og politiet redskaber, som de ikke har haft før, siger Mette Frederiksen til Ekstra Bladet.

- Fordi vi bliver nødt til at kunne matche de mørke kræfter, der er på spil, forklarer hun.

To brødre, der var eftersøgt for drabene på 12 mennesker ved angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag i den franske hovedstad, er fredag dræbt, og deres gidsel er befriet i Dammartin-en Goële nordøst for Paris efter flere timers belejring.

Samtidig blev det meddelt, at en politiaktion også havde fundet sted mod en gidseltager i et jødisk supermarked i det østlige Paris, hvor mindst fire gidsler ligeledes meldes dræbt.

- Med det angreb vi har set i Paris nu - og med den terrorrisiko, der er omkring Danmark, så er der ikke plads til at være naive mere, siger justitsministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ville tidligere fredag ikke tale om nye initiativer til PET, da hun mødte pressen ved årets uddeling af Cavling-prisen.

- Vi vurderer hele tiden situationen, men vi har over de seneste år sikret, at PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.) har mange nye redskaber.

- Og det er nogle af dem, de har anvendt i forhold at bekæmpe ekstremisme og konkrete terrorangreb herhjemme, sagde statsministeren.

Den norske efterretningstjeneste, PST, undersøger fredag aften, om en terrortrussel mod Norge og Danmark på en fransk internetside er reel, skriver det norske TV2.

Truslen går på, at Danmark og Norge er udpeget til at være det næste mål for terrorisme.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip