Mette Frederiksen: Store byggeprojekter skal give flere danske job

Det er meldingen fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), efter det såkaldte Leo Larsen-udvalg fredag har præsenteret 12 konkrete anbefalinger til, hvordan flere ledige kommer i job på milliardbyggerierne.

»Vi skal blive bedre til at matche de virksomheder, som skal bygge de store infrastruktur- og anlægsprojekter, og de arbejdsløse, der skal ind på arbejdsmarkedet igen,« oplyser ministeren i en skriftlig kommentar i forbindelse med anbefalingerne.

»Vi skal høste det fulde udbytte af de store anlægsprojekter, så vi fastholder og skaber nye job til den danske arbejdsstyrke. Derfor er jeg glad for i dag at kunne modtage den nyeste viden fra eksperterne og deres anbefalinger,« oplyser Mette Frederiksen.

Ifølge ekspertudvalget - med Sund og Bælts direktør, Leo Larsen, i spidsen - skal der bygges større infrastruktur- og anlægsprojekter for knap 200 milliarder kroner på bygge- og anlægsområdet i Danmark de næste ti år. Det svarer til knap 9.000 job årligt, vurderer udvalget, der peger på blandt andet Femern Bælt, supersygehuse og jernbaner, som nogle af de steder, hvor der bliver behov for arbejdskraft.

 

Dagens Gossip