Mette Jacobsen hylder Jeanette Ottesen Gray

Den danske svømmer var bedst fra start til slut og satte alle konkurrenterne til vægs i bassinet med sin egen personlige bedste tid på 25,24 sekunder.

Mette Jacobsen, der i alt høstede 36 EM- og VM-medaljer i sin lange karriere, ser med stor beundring på Jeanette Ottesen Grays resultat.

- Det er VM-guld, for fa’n! Det er rigtig flot. Hun har hele året ligget som den svømmer, der har taget klare marginer ned til de andre. Jeanette har haft et stort pres på sig hele vejen til finalen, så det er enormt imponerende, at hun vinder, siger Mette Jacobsen.

Hun forudser, at Jeanette Ottesen Gray igen vil kaste en del af sit fokus på 100 meter fri, som i modsætning til 50 meter butterfly er en OL-disciplin.

- Hun leverer en tid, der er helt i verdensklasse, og bliver verdensmester. Der er den lille ting ved 50 meter butterfly, at det ikke er en OL-disciplin, så perspektivet ligger i 100 meter fri. I forhold til OL-programmet kan hun ikke bruge sejren til supermeget andet, end at det er en god portion selvtillid, siger Mette Jacobsen.

Jeanette Ottesen Gray valgte efter OL i London at skrue ned for strabadserne i de længere sprinterløb på langbanen. Men hun kommer til at hive 100 meter fri ned fra hylden igen forud for OL i Rio i 2016, mener Mette Jacobsen.

- Fremtidsmæssigt er det Rio, det skal handle om. Så hun bliver nødt til det, kan man sige. Hun har ændret sin stil fra strakt arm til bøjet arm og ændret nogle tekniske ting i sin crawl, som ikke er faldet 100 procent på plads endnu. Så har hun valgt at satse helt på 50 meter fly, og det har vist sig at være en god plan, nu hvor hun har vundet VM-guld. Men jeg tror, vi kommer til at se hende på 100-meteren igen, siger Mette Jacobsen.

 

Dagens Gossip