Michael Rasmussen er dybt rystet efter tabt retssag

Danskeren havde krævet en erstatning på 42 mio. kr. fra Rabobank, fordi Kyllingen mente, han var blevet fyret på et uberettiget grundlag efter skandalesagen i 2007, hvor Rasmussen blev trukket ud af Tour de France iført den gule trøje.

Men tirsdag fik Rabobank medhold i retssagen, der var en appelsag, hvilket betyder, at Rasmussen ikke får nogen erstatning - og samtidig mister de 665.000 euro, som han blev tildelt i 2011, da sagen første gang var for retten.

Direktør Claus Hembo, der er er medejer af cykelholdet Christina Watches-Onfone sammen med Michael Rasmussen, har talt med den tidligere danske cykelstjerne, og han beretter om en mand, der er meget medtaget af dommen.

- Michael er dybt rystet. Det er indlysende. Michael er jo ikke millionær. Så det er klart, at den dom rammer ham som enhver anden. Han går jo ikke rundt med lommerne fulde af millioner. Jeg kan sagtens forstå ham. Han havde jo regnet med at vinde, fortæller Claus Hembo, som understreger, at nederlaget i retssalen ikke får nogen betydning for Michael Rasmussens engagement på det danske cykelhold.

- Det får overhovedet ingen konsekvenser. Christina og jeg har fra starten i 2012 sagt, at vi vil passe på Michael Rasmussen. Og det ændrer det her ikke på. Tværtimod.

LÆS OGSÅ: Michael Rasmussen taber million-retssag mod Rabobank

Michael Rasmussen er medejer af holdet. Kommer det her ikke til at presse jeres økonomi?

- Slet ikke.

Claus Hembo undrer sig meget over, at dommen blev afsagt til Rabobanks fordel, og han ser sagen som et stort problem for cykelsporten.

- Jeg synes, det her er et symptom på den tilstand, der er i cykelsporten. Det er altid narkomanen, man får fat i og straffer. Det er aldrig bagmanden, der producerer narkoen. Det er altid den enkelte rytter, som står tilbage med ansvaret. Og så er det åbenbart ligegyldigt, at det er et hold, der har arrangeret dopingen og mere eller mindre presset det ned over rytterne, lyder det fra Hembo, som fortsætter:

- Og det gælder sågar uanset, om det er dokumenteret, at dopingen er arrangeret af et hold. Det er da underligt, at Rabobank eller eksempelvis et stort dansk cykelhold har den ene kæmpe dopingsag efter den anden, uden at der sker noget. Konsekvensen er altid kun for den lille mand - men ikke for holdet, siger Hembo.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Hvad er det for et dansk cykelhold, du hentyder til?

- Det må folk selv vurdere, om der er et andet dansk hold, hvor det kunne passe på. Men det er jo med historier lige fra Hamilton til Jalabert til Basso til Contador, siger Hembo med en slet skjult hentydning til Bjarne Riis' Team Saxo-Tinkoff.

Claus Hembo har ikke lyst til at uddybe stikpillen til det danske storhold, han fastslår i stedet, at han ikke mener, at dagens dom i Holland er den rigtige i forhold til de beviser, der er fremlagt.

- Jeg undrer mig virkelig bare meget over, at det ene vidneudsagn efter det andet har belyst, hvordan Rabobank arrangerede det her for rytterne. Jeg vil understrege, at jeg ikke bifalder doping, og det gør det ikke mere rigtigt, men når Rabobank aktivt iscenesætter doping, så kan det da ikke alene være rytternes ansvar. På den baggrund er jeg forbløffet over, at arbejdsgiveren åbenbart ikke har noget ansvar ifølge en domstol, siger han.

 

Dagens Gossip