Mick Øgendahl bryder tabu og taler ud: Indlagt på psykiatrisk afdeling

Manuskriptskrivning, hovedrolle, instruktørtjans, familiefar og sine faste job som komiker brændte sidste år Mick Øgendahl fuldstændig sammen.

Hans hoved summede med adskillige forpligtelser og forventninger, og til sidst kunne han ikke skelne mellem hvad, der var skuespil og virkelighed.

Det fortæller den 41-årige komiker i et nyt interview med Euroman om perioden, der bragte ham ind i et uoverskueligt mørke.

- Jeg klikkede konstant frem og tilbage mellem den ene og anden virkelighed sådan inden for tre sekunder. Det kørte inde i hovedet, at jeg var ulykkeligt forelsket i Sarah Grünewalds rolle i "Tomgang". Det var så absurd. Jeg sagde til Michael: "Du er kraftedeme nødt til at køre mig til psykiatrisk afdeling i Hillerød," siger komikeren til Euroman.

Derefter ringede Øgendahl til sin kone og fortalte, hvad der var sket.

Forventningspresset til sig selv og anmelderne samt manglende værktøjer til at håndtere stress pressede komikeren helt ud af fatningen.

- Jeg vidste bare, at mine børn ikke skulle se mig sådan. Jeg tænkte også på, om jeg overhovedet kom tilbage som komiker. Om nogen ville satse på mig, eller jeg bare var ham, der blev kukkuk, siger Øgendahl til Euroman.

Takket være ubeskrivelig hjælp fra sine nærmeste fik komikeren bugt med arbejdspresset og kan vende tilbage til at have noget at smile af igen:

- Der var tre engle, der slog ring omkring mig i form af min kone, Michael og Heide (instruktør Rasmus Heide, som Øgendahl har samarbejdet med på bl.a. "Blå mænd", red.). Min kone tog telefon og computer fra mig, og Michael fyrede mig som instruktør og ansatte Heide. Jeg måtte også aflyse nogle standup-job, betror komikeren til Euroman.

Hele interviewet med Mick Øgendahl kan læses i Euroman, der udkommer torsdag den 30. oktober.

Newspaq

 

Dagens Gossip