Microsoft får bøde på 4,1 milliarder kroner

EU-Kommissionen har idømt den amerikanske softwaregigant Microsoft en bøde på 561 millioner euro svarende til 4,17 milliarder kroner.

Softwaregiganten får bøden, fordi man ikke har lavet en opdatering af Windows 7 Service Pack 1. Og det har medført, at 15 millioner EU-borgere fra maj 2011 til juli 2012 ikke fik den nemme mulighed for at vælge Internet Explorer fra, oplyser kommissionen.

Det er ikke første gang, at Microsoft får et milliard-rap over nallerne. EU har tidligere idømt Microsoft bøder på 497, 280 og 860 millioner euro i andre sager om misbrug af Windows dominerende position på markedet.

Bøden kan ikke komme bag på Microsoft, der allerede sidste sommer fik at vide af EU-Kommissionen, at sagen var under opsejling. For selv om koncernen i sin årlige rapport til EU i december 2011 meddelte, at man levede op til alle forpligtelser, kom det frem, at EU mistænkte Microsoft for at løbe fra sine løfter.

Problemet er, at millioner af EU-borgere ikke har fået den nemme mulighed for at vælge Internet Explorer fra, når de skulle vælge en browser.

Men selv om Microsoft havde lovet, at Windows i EU skal åbne med en skærm, der giver brugerne valget mellem Internet Explorer og andre browsere, hvad enten det er som supplement eller som erstatning for det program, Windows bliver leveret med, så blev den lovede skærm ikke vist i perioden.

Hvis en virksomhed ikke lever op til sine juridisk bindende forpligtelser over for EU, kan der vanke bøder på op til 10 procent af årsomsætningen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip