Microsoft trækkes ind i spionageskandale

Microsoft har ifølge de lækkede dokumenter samarbejdet tæt med amerikanske efterretningstjenester, herunder National Security Agency (NSA), som Edward Snowden har arbejdet for, og FBI.

Microsoft har ifølge The Guardian givet efterretningstjenesterne adgang til at spionere mod alle Microsofts kunder, skriver The Guardian fredag.

Ifølge avisen fremgår det af de lækkede dokumenter, at Microsoft har hjulpet NSA med at omgå virksomhedens krypteringer for at opsnappe chatsamtaler på Microsofts emailtjeneste Outlook.com, som Hotmail hører under. Det skete allerede inden, Microsoft lancerede Outlook.com.

Det fremgår desuden af dokumenterne, at Microsoft i år har samarbejdet med FBI for at give NSA lettere adgang til sin lagringstjeneste SkyDrive, der har mere end 250 millioner brugere på verdensplan, og at NSA efter Microsofts opkøb af Skype har fået adgang til en ny funktion, der har tredoblet antallet af videoopkald indsamlet via NSAs spionprogram Prism.

Microsoft afviser anklagerne i en skriftlig udtalelse, hvoraf det fremgår, at Microsoft ikke giver nogen regeringer direkte adgang til Skype, SkyDrive, Outlook.com eller nogen anden tjeneste fra Microsoft.

Virksomheden har tidligere oplyst, at det over en periode på seks måneder i 2012 udleverede optegnelser over cirka 32.000 brugerkonti, men afviser at komme med yderligere detaljer om denne sag på grund af et påbud fra den amerikanske regering, skriver The Guardian.

Kilden til de omfattende dokumentlæk, Edward Snowden, opholder sig angiveligt fortsat i lufthavnen i Moskva. Han har søgt asyl i 27 lande for at undgå retsforfølgelse i USA, der har udstedt en arrestordre mod ham,

Venezuela har tilbudt ham humanitært ophold, men torsdag oplyste Venezuelas udenrigsminister, Elias Jaua, at Edward Snowden endnu ikke officielt har besvaret tilbuddet.

 

Dagens Gossip